Archív

2014. február 20.
Az alapítványok szabályozásában alapvető változás, hogy az új Ptk. helyreállította a magánalapítvány intézményét, nem követeli ugyanis meg az alapítványrendelésnél a közérdekű... Tovább »
2014. február 20.
20014. évben jelentősen megváltozik a biztosítások elszámolása. A változás lényege, hogy a jogszabály pontosan megfogalmazza, a kockázati biztosítás fogalmát és biztosításokat két... Tovább »
2014. február 20.
Ebben a cikkben röviden ismertetjük, hogy a számláknak milyen kötelező tartalmi elemei vannak. Mit kell, és mit lehet egy számlára felírni. Valamint megvizsgáljuk, hogy... Tovább »
2014. február 20.
Hogyan lehet egy vagyonossági vizsgálat siker történet? Az egyik kedves ügyfelem a napokban kapott egy levelet a NAV-tól amelyben értesítették hogy a vagyonossági vizsgálat... Tovább »
2014. február 07.
A 2014 márciusában életbe lépő új polgári törvénykönyv (Ptk.) jelentősen szigorítja a vezető tisztségviselők felelősségi szabályait. Az új Polgári Törvénykönyv a vezető... Tovább »
2014. február 07.
Az Adóhatóság jelenleg minden vizsgálatát, így a helyszíni ellenőrzést is azzal kezdi, hogy ellenőrzi a szabályzatokat. Az előző évektől eltérően már nem csak a szabályzatok... Tovább »
2014. február 07.
A címben említett összeg az, ami külföldi kiküldetés napi díjaként elszámolható igazolás nélkül. De vizsgáljuk meg, hogy mik lehetnek azok a kivételek, amikor ez az összeg ennél... Tovább »
2014. február 07.
Egy olyan a média által elhallgatott Európai Bizottság által hozott ítéletekre szeretném felhívni a figyelmet, melyek jelentős változásokat hoztak a NAV ellenőrzési gyakorlatában... Tovább »