Archív

2014. augusztus 31.
A reklámadó gyakorlatilag valamennyi vállalkozást érinti, aki bármilyen módon kapcsolatba kerül a reklámmal. Fontos tudni, hogy mindenkinek van feladata a reklámadóval, akik... Tovább »
2014. augusztus 31.
Ez egy olyan nem szabályozott terület amelyet nagyon sok homály övez, ezért nézzük mit érdemes tudni róla. A hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény... Tovább »
2014. augusztus 14.
A következőkben összegyűjtöttük, hogy mik a legfontosabb tudnivalók az iskolakezdési támogatással kapcsolatban. Az iskolakezdési támogatás formája: Csak olyan utalvány lehet... Tovább »
2014. augusztus 14.
A kár fogalmát újrafogalmazza az új Polgári törvénykönyv (Ptk.). Az új Ptk.-ban a kár fogalmával kapcsolatos újítás, hogy a definícióból a jogalkotó kivette a jogszabályba... Tovább »
2014. augusztus 14.
A KATA-ról szóló törvény tartalmaz egy olyan kitételt, miszerint az a KATA-s vállalkozó, aki 1 millió forintnál nagyobb bevételt kap egy másik vállalkozótól, az annak a gyanúját... Tovább »
2014. augusztus 14.
Az adóhatóság az ÁFA levonhatóság (visszaigénylés) tekintetében több európai bíróság után is folytatja azt a gyakorlatot, hogy elutasítja az ÁFA levonhatóságát, illetve... Tovább »