Archív

2014. október 26.
Mivel közeledik az évvége, így a cégek életében egyre fontosabbá válik a tudatos adótervezés, amelynek segítségével jelentős megtakarításokat érhetnek el, illetve a fizetendő... Tovább »
2014. október 26.
A válasz az ÁFA trv. 124§-ában található. Alapszabály, hogy az adóalany a rá áthárított adót abban a mértékben, amilyen mértékben az adóalany a terméket, szolgáltatást adóköteles... Tovább »
2014. október 26.
Sok munkáltató és munkavállaló nincs tisztában azzal, hogy mikor jár neki betegszabadság, vagy táppénz. A legfontosabb különbség, hogy betegszabadság a betegség első 15 napjára... Tovább »
2014. október 16.
Sokan választják a tömegközlekedés helyett a saját autójukkal történő munkába járást, mivel egyrészt ez kényelmesebb, másrészt sok esetben akár gyorsabb is lehet az effajta... Tovább »
2014. október 16.
Néhány dolog, amire érdemes odafigyelni adózás szempontjából. Manapság egyre több vállalkozás használja ki az internet adta lehetőségeket és a forgalma növelése érdekében... Tovább »
2014. október 08.
Az ÁFA trv. Rendelkezései alapján az adóalanynak az értékesítésről főszabályként számlát kell kiállítani.  Amikor az értékesítő adóalany a teljesítéssel egyidejűleg... Tovább »
2014. október 08.
Közeledik az évvége. A cégek számára érdemes átnézni, hogy hogyan is fog alakulni a nyereségük. Mivel október 20-án újra társasági adó előleg feltöltési kötelezettség van, ezért... Tovább »