Archív

2015. november 24.
Ezen cikksorozatunk 4., egyben utolsó tippje a fejlesztési tartalék képzés. Ezen kedvezményt valamennyi belföldi és külföldi adóalany igénybe veheti, nincs sem tulajdonosi, sem... Tovább »
2015. november 24.
A kis- és középvállalkozások beruházási kedvezménye nem nagyon ismert (még a könyvelőknek sem) lehetőség a társasági adó alap csökkentésére. Bizonyos beruházások beszerzési (... Tovább »
2015. november 24.
Az előző hírlevelünkben jeleztem, hogy mivel itt az évvége és az adótervezés, ezért bemutatunk néhány társasági adó csökkentő tételt. A színházak támogatása után most a látvány... Tovább »
2015. november 24.
Mivel közeledik az évvége, így a cégek életében egyre fontosabbá válik a tudatos adótervezés, amelynek segítségével jelentős megtakarításokat érhetnek el, illetve a fizetendő... Tovább »
2015. november 12.
Tudta-e, hogy az üzemanyag megtakarítás révén nem csak a fuvarozó cégek adhatnak adómentes jövedelmet a gépjármű  vezetője részére? Az üzemanyag megtakarítás adómentesen... Tovább »
2015. november 12.
Időben kérdezzen rá számlázó programjának készítőjére, hogy ne érje meglepetés újév napján, hogy számlázó programja tartalmazni fogja azon előírásokat, amelyeket a számla és a... Tovább »
2015. november 11.
Mi könyvelők többször kapjuk meg kérdésként, mikor évül el az adótartozás, illetve meddig ellenőrizhetik bevallásainkat az adóellenőrök. Erre a kérdésre az adózás rendjéről... Tovább »