Jelenlegi hely

Hírek

2018. január 30.
Jól jártak a bérbeadók is! Ingatlan-bérbeadók: megszűnik az EHO! A tavaly érvényben lévő szabályozás szerint a magányszemélyeknek jövedelmeik (bevétel-kiadás) után 15% szja-t kell a, „Tételes költségelszámolás” vagy a „10%-os... Tovább »
2018. január 25.
2017. november 14-én kerültek elfogadásra a 2018-ban érvénybe lépő adótörvény-változások.    A legnagyobb és legszembetűnőbb változás az „Art” törvény 2 jogszabályra történő felváltása. A kormány... Tovább »
2017. december 12.
Karácsonyi vásárlás? Mi történik a csomagjával, míg elér Önhöz? Vonzóak és kényelmesek az internetes vásárlás által nyújtott lehetőségek, hiszen akár fillérekért rendelhetjük meg a Karácsonyfa alá kerülő ajándékokat. Nincs sorban állás, nincs... Tovább »
2017. szeptember 25.
Jól jönne egy ingyenes pénzügyi tanács? Az MNB és a Fogyasztóvédelmi Központ közös produkciója   Kihez forduljon az átlagember, ha nagy pénzügyi döntéssel áll szemben? Kihez forduljon, ha pénzügyi vitás helyzetéből... Tovább »
2017. szeptember 20.
Mindenki szereti azt, ha kevés az adója. Így mindenki szereti a KATA-t is, amelyet jól tükröz az, hogy működése óta több százezer kérelem érkezett be a NAV-hoz KATA-s foglalkozás megkezdéséhez. Csábító Természetesen sokakat elcsábított a... Tovább »
2017. július 27.
Még több, mint 42 milliárd forinttól kell megszabadulnunk a hónap végéig! Nem kell félni, valójában semmi komolyról nincs szó. A történet lényege, hogy július 31.-e után már nem tudunk régi pénzeinkkel a boltokban fizetni. Március 1-jén... Tovább »
2017. július 24.
Július 26-ával lejár az a 30 nap, amelyet az új törvény hatályba lépése előtt már működő vállalkozások, társaságok kaptak a feladat teljesítésére. Ezentúl minden szervezet köteles kijelölni egy olyan munkatársat, akinek a továbbiakban... Tovább »
2017. július 18.
A NAV a folyó hónap 17-e és 23-a között, a nyári fokozott ADÓtraffipax ellenőrzések keretében, ellátogathat a főváros Dunán hajózó társaságihoz és a körmére néz minden turisztikai fuvarozónak, melybe beletartoznak a riksával, tuktukkal, városnéző... Tovább »
2017. július 11.
2016. januárjában vezette be a NAV azon kategóriákat, amelyek alapján negyedévente hazánk adózóit csoportokba kívánja osztani.   A kezdeti állapotokhoz képest a minősítési szabályok idén szigorodtak, és mégis, a megbízható adózók... Tovább »
2017. július 06.
Figyelem vállalkozások, megjött a céges ügyfélkapu. Az új felület célja az, hogy az Ügyfélkapuhoz hasonlóan megkönnyítse a kommunikációt a kormány és a vállalkozás között. A különbség? A Cégkapu kötelező.   A teljes működést jövő év... Tovább »

Oldalak