Jelenlegi hely

    • You are here:
    • Címlap > Készüljenek a fővárosi turista-fuvarozók!

Készüljenek a fővárosi turista-fuvarozók!

Tipp - AdótraffipaxA NAV a folyó hónap 17-e és 23-a között, a nyári fokozott ADÓtraffipax ellenőrzések keretében, ellátogathat a főváros Dunán hajózó társaságihoz és a körmére néz minden turisztikai fuvarozónak, melybe beletartoznak a riksával, tuktukkal, városnéző buszokkal operáló vállalkozások.

A március óta működő ellenőrzés keretében a vizsgáltaknak sikeresen vizsgát kell tenniük nyugta-kiadásból, alkalmazott bejelentésből és ismerniük kell áruik eredetét.

Fontos, hogy ez a bejelentés nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy időközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal más helyszíneken, már iparágakban is ellenőrzéseket tartson, továbbá az is előfordulhat, hogy a bejelentett helyszínek egyikén nem jelenik meg.

Egy tippet tudunk adni: a hivatal korábbi bejelentése alapján a nyári időszak egésze alatt fokozottan készül vizsgálatra, az ország egészére nézően, minden vendéglátó egységben, szezonális áruval kereskedő árusítóhelyen és strandon.

hivatal honlapján a fővároson kívül pedig majdnem minden megyére „riasztás” van érvényben ADÓtraffipax ellenőrzésről, dátumokkal és iparágakkal tűzdelve.