Jelenlegi hely

    • You are here:
    • Címlap > Pénzügyi Fogyasztóvédők

Pénzügyi Fogyasztóvédők

Jól jönne egy ingyenes pénzügyi tanács?

Az MNB és a Fogyasztóvédelmi Központ közös produkciója

 

Kihez forduljon az átlagember, ha nagy pénzügyi döntéssel áll szemben? Kihez forduljon, ha pénzügyi vitás helyzetéből nem talál kiutat?

Nos, fordulhat például a Pénzügyi Fogyasztóvédőkhöz. A 2011. óta, immár országszerte működő, naprakész szervezet ingyenes, hozzáértő segítséget nyújt minden természetes személynek.

Kik a Pénzügyi Fogyasztóvédők?

Egy olyan, felsőfokú végzettséggel és 5 éves tapasztalattal rendelkező gárda, ami a fogyasztók mögé áll és tanácsokkal segít leküzdeniük pénzügyi problémáikat.

A hálózat a háttérben semmilyen értékesítési, kereskedelmi tevékenységet nem folytat. Ahogy ők fogalmaznak céljuk tisztán és egyértelműen az, hogy: „a lakosság tudja azt, hogy pénzügyi problémáik esetén nincsenek egyedül.”

Mit takar a pénzügyi probléma ebben az esetben?

  1. Segítséget kérhetünk és kérdéssel fordulhatunk hozzájuk akkor, ha például hitel felvétel előtt állunk. Természetesen előnyünkre válhat egy független szakértő megkérdezése, aki feltárja előttünk az esetleges csapdákat, elsőre láthatatlan problémákat.
  2. Segítséget kérhetünk akkor is, ha a hitelfelvétel már megtörtént, de a számításokkal problémánk adódik.
  3. Ha a „fogyasztás” során valamelyik szolgáltatóval meggyűlik a bajunk, rögzítik panaszunkat és segítenek felvenni a kapcsolatot a megfelelő pénzügyi szervvel, ill. Hatásos levél írásával figyelemhez juttatni az adott személy problémáját.
  4. Vitás pénzügyi helyzet esetén segítenek békéltető levél írásában.

Tényleg ingyenes

Az egyetlen, amely e tanácsadói gárda nyer, az a büszkeség érzése, amelyet a már több, mint 40ezer személy kelt bennük, akiket megmentettek egy rossz döntéstől, vagy egy hosszú, vitás helyzet kialakulásától.

Hol találhatók meg?

Immár 13 megyében, pontosabban azok székhelyein és természetesen a fővárosban is. Kérdéssel lehet hozzájuk fordulni e-mailben, levélben és telefonon, megtalálhatók továbbá az interneten, de akár személyesen, irodáik címein is.