Jelenlegi hely

Cafeteria

Új cafetéria elem került a munkáltatók kezébe: a célzott szolgáltatás

A többi béren kívüli juttatás mellett szeretnénk felhívni a  munkáltatók figyelmét egy újabb lehetőségre a célzott szolgáltatás rendszerére.

Kategória: 

Munkáltatói kölcsön a dolgozó részére

Ez egy olyan nem szabályozott terület amelyet nagyon sok homály övez, ezért nézzük mit érdemes tudni róla.

A hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény szerint az üzletszerű pénz kölcsön nyújtása PSZÁF engedélyhez kötött tevékenység akkor hogyan nyújthat mégis kölcsönt a munkáltató. Ezt az teszi lehetővé szintén ezen törvény alapján, hogy nem minősül pénzkölcsön nyújtásnak a munkavállaló részére szociális céllal – esetileg - adott kölcsön.

Kategória: 

Kezdődik az iskola (kezdési utalvány) szezon

A következőkben összegyűjtöttük, hogy mik a legfontosabb tudnivalók az iskolakezdési támogatással kapcsolatban.

Az iskolakezdési támogatás formája:

Csak olyan utalvány lehet, amely a tanév megkezdését megelőző 60 naptól december 31-ig váltható be tankönyvre, taneszközre, ruházatra.

Ki adhat iskolakezdési támogatást:

Kategória: 

Adókedvezmények- egészségbiztosítási pénztár

20% adójóváírást érényesíthet jövedelem korlát nélkül egészségbiztosítási pénztár tagjaként a befizetett tag és eseti díj együttes összege után. Amennyiben az az összeg a pénztár számláján december 31-éig jóváíásra kerül.

Kategória: 

A Béren kívüli juttatások, mint Cafetéria elemek

A béren kívüli juttatások közös ismérve, hogy a munkáltató szempontjából az egyik legnagyobb tételt jelentő közterhet, a személyi juttatásokat és azok járulékait a legjobban tudják optimalizálni. A béren kívüli juttatások után jóval kevesebb a járulék (35,7%), mint a bérek után (63%), viszont a munkáltató tovább tudja motiválni a munkavállalókat a hatékony munkavégzésre.

Kategória: 

Kockázatos e a kockázati biztosítás Változás a biztosítási szabályokban

20014. évben jelentősen megváltozik a biztosítások elszámolása. A változás lényege, hogy a jogszabály pontosan megfogalmazza, a kockázati biztosítás fogalmát és biztosításokat két csoportra osztja úgy, mint kockázati biztosítások illetve nem kockázati biztosítások.

A kockázati biztosításról akkor beszélünk, hogy ha a biztosító, csak akkor teljesít, ha bekövetkezik a biztosítási esemény. Ide soroljuk a kockázati élet-, a baleset- és a betegségbiztosítás.

Kategória: 

Napi díj: 15 euro/nap adómentesen

A címben említett összeg az, ami külföldi kiküldetés napi díjaként elszámolható igazolás nélkül. De vizsgáljuk meg, hogy mik lehetnek azok a kivételek, amikor ez az összeg ennél nagyobb is lehet, illetve, hogy milyen részlet szabályok vannak. Először is mi az a „külföldi kiküldetés”

“Külföldi kiküldetés”

Kategória: 

Ki lehet fizetni a dolgozó lakás hitelét 2014-től

A Munkáltató továbbra is nyújthat lakáscélú támogatást a munkavállalója részére. A folyósított összeg nem lehet több 5 millió forintnál, és nem haladhatja meg a lakás vételárának vagy a teljes építési költségének  a 30 százalékát.

Kategória: 

Sport belépők adómentessége

Változás 2014. január 1-jétől. Bármely kifizető korlátlan összegben adómentesen adhat sporteseményre szóló belépőjegyet, bérletet, ha az a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre való belépésre jogosít.

Korábban a korlátlan összegű juttatásra csak a sportesemény-szervező tevékenységet folytató szervezet volt jogosult, a kifizető (munkáltató) csak legfeljebb 50.000 forintig adhatott ilyen juttatást.

Kategória: